Indus HQ

This global software company headquarters was in need of re-structuring the internal space of their building. SDI value engineered the first, second, and fifth floors to regain unused space and resources. The SDI planning studio established design parameters with the user and created a block plan for the three floors; and our Interior Design studio helped create new company design standards, implementing them into the design, finishes and furniture.

As part of the programming, SDI prepared cost estimates to establish project budgets and a complete project schedule. Smoak Designs then coordinated the electrical and mechanical subconsultants, the Indus IT department and the SDI design studios.

SDI provided significant savings in capital outlay by maximizing the use of current mechanical and electrical facilities. The configuration utilized natural light sources to minimize the need for artificial lighting in the main space; and implemented phased construction, allowing Indus executive, legal, and marketing operations to continue daily operations without any downtime. The work was completed under a master contract; and Smoak Designs is currently on call, on a task order basis, for additional work

Indus

Indus3

indus2